Spredning av blogginnlegg via Twitter

Posted by Tony on January 05, 2014
Blogg

Å spre et blogginnlegg via Twitter kan ha sine klare fordeler.
Et blogginnlegg kan være langt og innholdsrikt, og man kan fæ ut et budskap til mange via Twitter.

I forrige oppgave laget jeg et innlegg om Q-Meieriene, og delte det pæ Twitter. Det gikk – pæ en søndag – bare 18 minutter før Bent Myrdahl (sjef for Q-Meieriene) hadde takket for interessen for Q på Twitter:

QMeieriene-Blogg-Twitter

 
Dette viser i seg selv hvilken effekt blogginnlegg med twittring kan ha.

Å retweete på Twitter, gjør det raskt og enkelt å se en tilbakemelding med en gang. Dersom kommentaren kan være kort, er dette en veldig grei måte å kommentere på.
Derimot mer utfyllende kommentarer, går dårlig i twitter. Det er en begrensning på 127 tegn i et Twitterinnlegg, og da må det være kort. Det er også en del mennesker som søker opp ting, og leser blogger, som ikke en gang er på Twitter.
(Som “nerd” fra 80-tallet, var det vanskelig å få meg inn på twitter i det hele tatt. I likhet med gaming (som fortsatt er totalt uinteressant), var ikke det viktig for meg.)

Kommentarer på blogginnlegg, kan i slike tilfeller være bedre. Der kan man utfylle så godt man ønsker – eller man kan selvsagt lage korte kommentarer også her. Man kan selvsagt gjøre begge deler, eller man kan lage en kommentar på en blogg, og dele den med andre på Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *